Seo işi ilk başlar ülkemizde duyulmasından sonra yapılan ve ilk başlarda işe yarayan genel yöntem, backlinkleri kullanmaktı. Burada genel yapılan şey, ücretsiz sitelerden çokça backlink almaktı. İçeriğe de fazlaca önem verilmezdi, genel amaç backlink toplamaktı sadece. Bu çok kısa süre işe yaradı, daha sonra Google bu açığını kapattı hızlıca. Bu açığı kapatmasından sonra, hala bunu uygulayan sitelere de bir yaptırım uyguladı.

Devamını Oku

Google Orion Algoritması Nedir Nasıl Çalışır?

Google Her 3 5 Ayda Bir Algoritma Yenilemesi Güncellemesi ve Bazı düzenlemeler Yapmaktadır, Ticari amaçla hazırlanan aşağı yukarı her sayfanın amacı arama motorları tarafından listelenmektir. Böylece web sitesinin potansiyel müşterilerine kolayca ulaşması hedeflenir.

Devamını Oku

Sosyal medya ne zaman doğduğunu tam olarak söyleyemeyiz. Ancak belki ilk çıkan chat programları buna örnek verilebilir. Aslında sosyal medya internetin belki de en etkili uygulamalarından birisi olmuştur. İnterneti birçok alanda kullanıyoruz evet ama bu denli etkili olabilecek bir alan yok bize göre.

Devamını Oku

Search Engine Marketing, Google aramalarında doğal sonuçların yukarısında ve sağında kalan sonuçlarda yayınlanma hizmetidir. Bu hizmet için arama motorlarına para ödemeniz gerekmektedir. Bu hizmeti Google ve Yahoo vermektedir. Bu hizmetin sitenizin sıralaması üzerine negatif bir etkisi yoktur. Bu nedenle gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Devamını Oku

Seo Danışmanlığı biraz yeni bir hizmet grubu olsa da burada belirli tecrübeler yaşanmıştır tabii ki. Her alanda olduğu gibi burada da iş tecrübesi oldukça önemli bir yer tutar. SEO alanında tecrübenin en önemli pozitif sonuçlarından birisi Sandbox’a düşmemektir.  Sandbox da nedir ki, sorusunu bir kaçınızın aklından geçtiğini tahmin edebiliyorum. Sandbox, Google’ın ceza kutusudur. Bir nevi  web sitelerinin durduğu hapishane diyebiliriz.

Devamını Oku

Web sitelerindeki seo danışmanlığı çalışmaları çok sayıda parametreye bağlıdır. Bunların bazılarını biliyoruz ama bilmediğimiz de çok sayıda parametre mevcuttur ve daha mevcut olacaktır. Bunun nedeni değişen ve sürekli güncellenen algoritmalar ile yeni parametrelerin SEO alanına girmesidir. Ancak sürekli ön planda olan parametrelerde vardır. İçerik ve back link parametreleri sürekli olarak seo çalışmalarının ön planında bulunmaktadır. Ancak bunları kullanırken bir strateji oluşturmak gerekir. Seo çalışmalarında her şey sabır ve istikrar gerektirir.

Devamını Oku