Öncelikle Makine Öğrenmesi’nin literatürdeki orijinal adı “Machine Learning” şeklindedir. Makine öğrenmesi bilgisayar mühendisliği alanındaki yapay zekanın bir alt bölümüdür. Makine öğrenmesi ile yapay zekanın veri üzerinde tahmin yapması ve bu tahminde başarılı olması amaçlanır. Google’da arama sonuçlarında bu yapıyı kullanmaya başladı, bu durumda makine öğrenmesi SEO’yu nasıl değiştirecek?

Devamını Oku

12 Ocak günü Google haftasonunda bir ana algoritma güncellemesini yapıldığını kabul etti. Bundan ayrı olarak artık Panda algoritmasının da bir ana algoritma olduğunu belirttiler. John Mueller(İngilizce), Gary Illyes(İngilizce) ve Zineb Ait Bahajji (Fransızca) gibi Google çalışanları Twitter üzerinde bu doğrulamayı yaptılar. İngilizce tweetlerde bir ana algoritmanın geldiği ancak bunun Panda olmadığı söyleniyor.

Devamını Oku

Sosyal medya kanalları kar amacı gütmeyen organizasyonlar için son 10 yılda bir hayli önemli hal aldı. Sosyal medyanın bu organizasyonlara en büyük artısı bir bütçeye takılmadan hedef kitlelerine ulaşmak için bir fırsat sunması oldu. Ancak sosyal medya gibi hızlı değişen bir alanda bu organizasyonların mevcut popülaritesini korumak o kadar kolay olmasa da bu organizasyonların büyük çoğunluğu sıkıntılara karşı kolay teslim olan bir yapıda değillerdir.

Devamını Oku

Tasarımcı Olmayanlar İçin: Nasıl Blog Grafikleri Hazırlanır yazımız aslında her gün sayısı gittikçe artan bloglarda daha kaliteli içerik için gerekli olan grafik(görsel veya resim diye de çevrilebilir) oluşturmayı konu almıştır. Bu yazı coschedule.com sitesinde Puranjay Singh’in “How To Make The Best Blog Graphics (For Non-Designers)” yazısından yararlanılarak oluşturulmuştur.

Devamını Oku