Google artık organik seo yöntemlerine eskisi kadar itibar etmiyor. Özellikle Google+’ın yayınlanmasıyla birlikte kişisel algoritmalar daha da önem kazanmıştır. Semantik Web’de zaten kişinin kullanım alışkanlıklarını gözlemleyerek, ona en doğru tahminin yapmaktır. Bu şekilde herkes için aynı sonuçlar değil, her kişi için ayrı sonuçlar ortaya çıkmaktadır.

Devamını Oku
Akıllı telefon devrimi artık iyice yaygınlaşmıştır.Özellikle Mobil SEO ile akıllı telefon seçeneği oldukça artmış ve kullanım oranıda önemli ölçüde artmıştır. Akıllı telefonlar ile birlikte mobil internet paketleri de daha makul değerlere düşmüştür. Böylelikle mobil internet trafiği önemli ölçüde artmıştır. Bu durumda mobil cihazlar içinde bir SEO çalışması gerekliliği ortaya çıkmıştır.
Devamını Oku

Sosyal medya artık arama motorları içinde bir referans noktasıdır. Çünkü burada büyük çoğunlukla gerçek insanların yorumları ve beğenileri yer alır. Arama motorları da insanların değer verdikleri siteleri ön plana çıkarmayı, o siteleri kötülerinden ayırt etmeyi amaçlar.

Google’da sosyal medya konusunda en ön planda duran arama motorlarından birisidir. Özellikle Google+’ın açılmasıyla birlikte, arama sonuçları sıralamaları değişmiştir. Google+ , organik hit teriminin öneminin azalmasına sebep olmuştur ve belki daha fazla etkili olacaktır.

Devamını Oku

Alan adının SEO çalışmalarına önemli bir etkisi vardır. Alan adı(domain) , hedef anahtar kelime ile alakalı ise o anahtar kelimedeki rakiplere göre bir adım ileride olunacaktır. Domain özellikle yerel SEO hizmeti çalışmalarında oldukça önemlidir. Yerel seo çalışmalarında, ülkenin yerel alan adı uzantıları önem kazanır. Ülkemizdeki alan adı uzantılarının önem sırası aşağıdaki gibidir:

Devamını Oku

Seo günümüzde en önemli pazarlama kollarından birisidir. Ancak Seo’ya bir maliyet olarak bakmanız yanlış olur. Seo sayesinde kazanacağınız müşteri portföyünü düşünürseniz, bu daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Google’da pazarlama alanınız ile ilgili önemli bir kelimede en ön sıralarda olmanız, size seoya harcadığınız paranın kat kat fazlasını getirecektir.

Devamını Oku

Google’ın karmaşık arama motoru algoritmaları ve sürekli değişmeleri artık, sabit bir arama motoru pozisyonu isteyen siteleri zorlamaktadır. Google seo hizmeti artık sadece site ve link benzeri şeylere değil; video,müzik,fotoğraf, sosyal medya gibi alanları da sıralama yaparken kıstaslara almaktadır. Google artık kişilere özel çözümler sunmaya girişmektedir. Kişinin kullanım alışkanlık ve tercihlerine göre çözümler sunmaktadır.

Devamını Oku