Google SEO  ilk zamanlarından beridir anahtar kelimeler oldukça önemli oldukça önemli olmuşlardır. İlk zamanlar fazla önem verilmezdi arama motorları buna, ancak zaman geçtikçe kaliteyi artırmak gerekti tabii ki. Şimdi ise anahtar kelimede ilerlemek (Her anahtar kelimeye göre değişkenlik gösterir.) zordur. Bazıları için oldukça zordur. O anahtar kelimede üst sıralarda çıkmanız için belki ilk başta o anahtar kelimeyi içeren bir alan adı kullanmalısınız. Bunun dışında o anahtar kelimeyi içeren oldukça fazla ve kaliteli içeriğe sahip olmalısınız.

Devamını Oku

Alan adının SEOya olan etkisine dair uzun uzun yazılar yazdık. İçeriğinizin link adresi de alan adına benzer olarak oldukça önemlidir. Burada eskisi gibi karmaşık ve uzun kodlar içerek alan adları artık modası geçmiş bir gelenek olarak durmaktadır. Arama motorları bu karmaşık link adreslerini anlayamazlar. Anlayamadıkları içerikler için de bir işlem öngörmezler. Bu şekilde sizin içeriğiniz hak ettiği itibarı ve sıralamayı almamış olur.

Devamını Oku

Arama motorlarının ilk çıkışından beridir linkler oldukça fazla öneme sahip olmuşlardır. Bu önem aslında arama motorlarının hedef işlevi ve bulunma amacında gizlidir. Arama motorları ilk başlarda belirtilen anahtar kelimedeki içerikleri size sunardı. Daha sonra buradaki içerikleri saptama algoritmasını oldukça karmaşıklaştırdı.  Bu nedenle arama motorları linklere oldukça önem verir. Çünkü yapılan arama sonucunda kullanıcıya gösterdiği linkleri, kaliteliden başlayarak sıralamalıdır. Bunu yaptığı zaman amacına ulaşmış ve kullanıcıların takdirini toplamış olur. Peki ama link kullanımı nasıl olmalıdır. Bu konu oldukça kolay gibi gözükse de, gerçek durum hiç de öyle değildir. Link kullanımı algoritması oldukça karmaşıktır. Bu karmaşıklığın nedeni de tüm arama motoru algoritmaları gibi, sahtekarlığı önlemek ve daha kesin saptamalar yapabilmektir.

Devamını Oku

Site sorguları hakkında bilginiz var mı? Ne kadar linkiniz olduğunu nasıl sorguluyorsunuz? Buna bir başlangıç yapalım birlikte. Google’da eğer site:seoturuncu.com sorgusunu yaparsanız, bu siteye ait arama motorunda bulunan linkleri listelemiş olursunuz. Bu sorgu için daha değişik seçenekler de mevcuttur.

Devamını Oku

Anahtar kelimeler SEO açısından her zaman en ön planda olan faktörlerden birisidir. Çünkü anahtar kelime demek, ziyaretçi demek, satış demek, kar demek. Siz bir seo çalışmasını, belirli anahtar kelimeleri hedef alarak yaparsınız. Peki ama anahtar kelime çalışmaları ne kadara patlar? Hangi çalışma türü daha karlı olur, hangisi bizi zarara sokar? Bunların hesabı gerçekten de kolay değildir. Önceki yazılarımızda Google ve Bing için kelime araştırma araçlarından bahsettik. Arama optimizasyonu ile uğraşanlar genelde bu araçlar ile anahtar kelime trendlerini görebilirler. Ancak bu servisler size kesin bilgi vermezler. Yani trafik hakkında kesin rakamları bize göstermezler. Peki ama anahtar kelimenin bize maliyeti ne kadar olacaktır?

Devamını Oku

Başta Google veya diğer arama motorlarında bir hedef anahtar kelimeniz var diyelim. Bu anahtar kelime “seo hizmeti” olsun. Şimdi bu kelimede web sitenizin sıralamasını her gün kontrol ediyorsunuz. Bu sırada, şu sırada diyorsunuz. Ama bunu demeniz tam olarak doğru sayılmayabilir bazı istisnai durumlar için. Çünkü arama motorlarında her daim dalgalanmalar mevcuttur. Yani sizin verdiğiniz o sıralamalar anlık değerlerdir. Ancak gün boyu bu anlık değerleri kontrol edip bir ortalama değer bulursanız en doğru sonuca ulaşmış olursunuz. Ancak bu dalgalanmadan çok da korkmanıza gerek yok. Dediğimiz gibi dalgalanma çok popüler bir şeydir.

Devamını Oku

Link çıkışı Google için her zaman oldukça önemli olmuştur. Bir anlamda link verdiğiniz sitelere referans oluyorsunuz diyebiliriz Google nezdinde. Peki Google buna önem veriyor mu?

Devamını Oku

Google De Sitenizi Üst Sıralarda Çıkarmak İçin Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Google’da Sitenizi Üst Sıralarda Çıkarmak İçin Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler. Google de 1 sırada Olmanın Keyfini Sürmek için Seo Çok Önemlidir.

Devamını Oku